Cosmo AcademyLespakket Mediawijsheid

De Cosmo Academy overviel ons met de vraag: we hebben social media-les nodig op onze opleiding in Heerenveen, help! Onze oplossing liep uit de hand en voor we het wisten lag er een compleet lespakket op tafel voor alle locaties van de Cosmo Academy én de TUI Hospitality Academy, die we ieder jaar weer updaten. Als bonus komen we ook nog wel eens langs om er zelf wat over te vertellen.

Leestijd: 3 minuten
Logo Cosmo Academy

Ontmoet de Cosmo Academy

Cosmo Entertainment is een van oorsprong Spaans entertainmentbedrijf. Hola! Maar daarnaast heeft Cosmo een eigen opleiding op mbo-niveau, waar studenten praktijkgericht worden opgeleid voor een carrière in hospitality, toerisme en recreatie en/of voor een vervolgopleiding binnen het hbo. Dan doen ze goed, want de locaties van de Cosmo worden regelmatig bekroond tot 1ste, 2de of 3de beste mbo-opleiding van Nederland!

Het woord opleiding is misschien iets te saai voor de Cosmo, want het is een zeer dynamische club studenten. Zeg maar gerust een groep onuitputtelijke stuiterballen. Die hebben wij ook op kantoor rondlopen, dus wij konden ons er prima in herkennen.

Ontmoet Cosmo Academy
De vraag

Mediawijsheid plz?

Een paar jaar geleden zaten alle jongeren op social media, maar de meeste mensen van een generatietje (of twee) ouder wisten niet waar ze daar uitspookten. Zoals je vaak genoeg in het nieuws hebt kunnen zien, is daar veel ellende uit voortgekomen. Daarom wilden steeds meer scholen aandacht geven aan Mediawijsheid. In de categorie ‘beter voorkomen dan genezen’, was de Cosmo Academy ook op zoek. Zo kwamen ze terecht bij onze Friso, die een aantal lessen voor zijn rekening nam. En als we dan toch bezig zijn.. maken we er direct maar een lespakket bij!

Het proces

Onderzoek geblazen

Een compleet lespakket tover je niet zomaar uit je hoge hoed. Daar moet je even goed voor gaan zitten. De belangrijke thema’s en de belevingswereld van de doelgroep onderzoeken en natuurlijk de balans tussen les geven en interactie vinden. Als lessen over social media gaan, mag de les op zijn minst een beetje sociaal en mediaal zijn, toch? Na flink wat uren onderzoek achter de computer, een boek of twee en sparren met jongeren zijn we gekomen tot een achtdelig lespakket. Pfoe!

resultaat Cosmo Academy
Het resultaat

De favoriete les voor studenten

Het lespakket ging rond als een computervirus en hopte van de locatie Heerenveen naar Den Bosch en Haarlem. En uiteindelijk ook nog eens naar de TUI Hospitality Academy. Dit omdat de docenten het een heel leuk en leerzaam lespakket vinden. En veel belangrijker nog: de studenten ook! Ieder jaar herzien wij het lespakket, omdat het online universum iedere dag natuurlijk ook verandert. Eigenlijk zouden we het lespakket iedere dag moeten updaten, maar je kunt ook overdrijven natuurlijk.

Reactie van de opdrachtgever

Een nieuwe en frisse kijk op de hedendaagse actualiteiten

Online Media Koffer weet met enthousiasme, humor en vastberadenheid de studenten te boeien voor de meest uiteenlopende onderwerpen. Op een interactieve manier besteden ze aandacht aan actualiteiten, tot heftige gesprekken en discussies over bijvoorbeeld cyberpesten. OMK heeft het lesprogramma Mediawijsheid ontwikkeld. Hier wordt op alle Cosmo Academy-vestigingen mee gewerkt. We zien het effect hiervan terug bij zowel docenten als studenten. Een nieuwe en frisse kijk op de hedendaagse actualiteiten op een manier wat de studenten aanspreekt. De studenten zijn dol op de lessen!

recensie

Geertje Boer - Opleidingsmanager

Is dit iets voor jou reiziger?

Heb je een soortgelijk project in gedachten en wil je samen met ons op reis? Doe onze reis intake en we gaan direct los!

Vul de reis intake in

Meer weten over dit project?

Binnen dit project is Geert de projectleider. Dus heb je vragen over dit project of wil je even met ons sparren over de mogelijkheden? Laat Geert je gids zijn!

recensie

Geert Kuurstra - Projectleider

geert@onlinemediakoffer.nl
06-18044356