Brain FuelUnieke brainstormtool

Brain Fuel is onze eigen brainstormtool. We ontwikkelden Brain Fuel om onszelf én onze klanten creatiever te maken bij het bedenken van nieuwe ideeën. En de tool blijkt – wereldwijd – heel goed te werken. We testte Brain Fuel bij zo’n 1250 mensen, bij organisaties als Harvard, Aegon, KLM en VPRO. Met een crowdfundingscampagne haalden we de benodigde funds op en nu is Brain Fuel internationaal!

Leestijd: 3 minuten

Ontmoet Brain Fuel

Met Brain Fuel creëer je vliegensvlug nieuwe associaties en daarmee unieke ideeën. Brain Fuel bestaat uit een set van 100 kaarten, onderverdeeld in de categorieën ‘personen’, ‘dieren’,‘voorwerpen’ en ‘locaties’. Deze kaarten kun je - met een tiental ‘spelvormen’ - inzetten tijdens een brainstorm. Het begon als kaartenset én als app, maar het is inmiddels een hele productlijn met trainingen, workshops en sessies.

In de kern werkt Brain Fuel als volgt: trek een kaart en laat je inspireren: hoe zou John F. Kennedy jouw probleem oplossen? Welke eigenschappen van de vleermuis kunnen jouw idee beter maken? Zo creatief was je nog nooit tijdens een brainstorm!

Bij het ontwikkelen van Brain Fuel sloten we de handen ineen met brainstormexpert Frans Scheepens van Gist. Wij weten alles van creativiteit en Frans weet alles van brainstormen. Een gouden duo dus!


Brain Fuel app
De vraag

Hoe kunnen we het beste uit een brainstorm halen?

Wij willen graag dat een brainstorm doet wat het moet doen: goede ideeën opleveren, waar je direct verder mee kunt. Het gebeurt volgens ons te vaak dat stille mensen met een goed idee hun mond houden tijdens een brainstorm. Of overschreeuwd worden door de meer uitgesproken deelnemers. Of dat de sfeer tijdens een brainstorm niet goed is. Of dat de ideeën op tafel niet goed worden uitgewerkt.

Omdat Brain Fuel zorgt voor associaties die je niet zou krijgen zonder de tool, word je een stuk creatiever. Met een ervaren brainstormbegeleider én de spelvormen die bij Brain Fuel horen, optimaliseren wij de omstandigheden voor het bedenken van de beste ideeën.


Brain Fuel app
Het proces

Testen geblazen

Een nieuwe tool ontwikkel je niet zomaar. Onderzoeken, testen, optimaliseren, nog meer onderzoeken, nog meer testen, nog meer optimaliseren, enzovoort en etcetera. Tot nu toe hebben we Brain Fuel al getest bij organisaties als Harvard, Aegon, KLM, VPRO, Staatsbosbeheer en de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de liefhebbers van harde cijfers: in totaal hebben al meer dan 1250 mensen uit 10 verschillende landen en 20 culturen Brain Fuel gebruikt en feedback gegeven.

Reacties van de testpersonen

Snelheid, humor en energie

Ik heb Brain Fuel ingezet voor een teamsessie, waarin we slechts 1,5 uur de tijd hadden om twee grote thema's uit te diepen. De methode brengt snelheid, humor en energie in de groep, waardoor je in relatief korte tijd op een leuke manier een grote oogst binnenhaalt.

recensie

Rixt Sijtsma - Manager webcare bij AEGONLaagdrempelige en snelle manier om te reflecteren

De brainstormkaarten zijn goed te gebruiken in retrospectives met onze scrum teams. In plaats van het standaard 'what went well, what can we improve'-lijstje biedt, de kaartenset legio mogelijkheden om op een laagdrempelige en snelle manier te reflecteren. Ook het brainstormen over mogelijke verbeteringen wordt op deze manier leuk en minder voor de hand liggend. Een mooi kerstcadeautje voor al onze scrum teams!

recensie

Laura Zschuschen - Agile Coach bij KLMEn nu?

In oktober 2017 haalden we 133% van de benodigde funds binnen via een crowdfundingscampagne. Wil je ons alsnog steunen, je eigen Brain Fuel-set bemachtigen, een training of een brainstormsessie boeken? Dat kan nu via www.brainfueltool.com!

Brain Fuel app

Is dit iets voor jou reiziger?

Ben jij ook met een groots project bezig waarbij je misschien wel een crowdfundingscampagne wilt beginnen? Wij zijn inmiddels door de wol geverfd en vinden het tof om je hiermee te kunnen helpen!

Vul de reis intake in

Meer weten over Brain Fuel?

Friso is Brain Fuels projectleider. Heb je vragen over dit project of wil je even met ons sparren over de mogelijkheden? Laat Friso je gids zijn!