Brain FuelBrainstormtool

De creatieve breinen in ons team gooien om de twee minuten een nieuw idee op tafel, maar dat gaat vanzelfsprekend niet iedereen zo gemakkelijk af. En dan is ieder idee ook nog niet geniaal, natuurlijk. Om dit proces voor onszelf én voor onze klanten te verbeteren, besloten we om een eigen brainstormtool te ontwikkelen: Brain Fuel. De bestaande brainstormtools kunnen namelijk een stuk beter, dachten wij zo. Koppig volk, die mensen van OMK!

Leestijd: 3 minuten

Ontmoet Brain Fuel

Brain Fuel is een brainstormtool voor alle creatievelingen, ambtenaren, studenten, workshopliefhebbers, innovatiemakers en alle anderen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het bedenken van een goed idee. Brain Fuel helpt je op weg met een aantal brainstormtechnieken en 100 associatie-kaartjes in vier categorieën. Hiermee trekken we je los uit je standaard denkpatronen, zodat je normale ideeën om kunt toveren naar mooie ideeën. En hopelijk slechte ideeën kunt voorkomen!


In ons uppie durfden we dit avontuur niet aan en daarom sloten we de handen ineen met brainstormboss Frans Scheepens van Gist. Want waar wij iets over het hoofd zien, zit hij er bovenop! Samen met hem ontwikkelden we Brain Fuel als kaartspel én als app.


Brain Fuel app
De vraag

Hoe voorkomen we slechte ideeën?

Onze missie is ervoor zorgen dat zoveel mogelijk slechte ideeën veranderen in goede ideeën. “Zijn er zoveel slechte ideeën dan?”, horen we je denken. Nou, kijk maar naar eens naar de wereld en bedenk eens wat voor slechts er allemaal gebeurt op onze aardbol. Al die slechte dingen zijn voortgekomen vanuit slechte ideeën. Dat wil niet zeggen dat slechte ideeen niet herboren kunnen worden als een goed idee. Maar soms heb je daar wat hulp bij nodig!


Om zoveel mogelijk slechte ideeën om te toveren naar goede ideeën is het belangrijk om goed te kijken naar onze eigen ideeën, de ideeën van onze klanten en de klanten van onze klanten. Kritisch blijven en niet te snel genoegen nemen dus!


Brain Fuel app
Het proces

Testen geblazen

Een nieuwe tool ontwikkel je niet zomaar. Onderzoeken, testen, nog meer onderzoeken, nog meer testen, enzovoort en etcetera! We hebben getest bij Staatsbosbeheer, AEGON, Welcome To The Village, Rijksuniversiteit Groningen, gemeente Leeuwarden, NHL Hogeschool en nog een paar locaties. Voor de liefhebbers van harde cijfers: in totaal hebben al meer dan 300 mensen Brain Fuel getest. Ja, we schrikken er zelf ook een beetje van.

Reacties van de testpersonen

Snelheid, humor en energie

Ik heb Brainfuel ingezet voor een teamsessie, waarin we slechts 1,5 uur de tijd hadden om twee grote thema's uit te diepen. De methode brengt snelheid, humor en energie in de groep, waardoor je in relatief korte tijd op een leuke manier een grote oogst binnenhaalt.

recensie

Rixt Sijtsma - Supervisor AEGONBinnen no time een steengoed concept

Door random zaken als een Ananas en Marilyn Monroe te combineren met het vraagstuk wat we moesten oplossen, kwamen we binnen no time met een steengoed concept. Omdat Brain Fuel ons forceerde om te associëren met dingen waar we normaal niet over nadenken, bedachten we een idee wat anders nooit was gelukt!

recensie

Jorik Kleen - Student Communication & Multimedia DesignEn nu?

We zijn bezig met het starten van een Kickstarter. Hoe spannend is dat? Het antwoord is: heel erg spannend! Benieuwd hoe dit avontuur verdergaat? Houd de Facebookpagina van Brain Fuel strak in de gaten!

Volg Brain Fuel op Facebook Brain Fuel app

Is dit iets voor jou reiziger?

Heb je een soortgelijk project in gedachten en wil je samen met ons op reis? Doe onze reis intake en we gaan direct los!

Vul de reis intake in

Meer weten over Brain Fuel?

Binnen dit project is Friso de projectleider. Dus heb je vragen over dit project of wil je even met ons sparren over de mogelijkheden? Laat Friso je gids zijn!