Blog

Met Wij Kopen Circulair naar een afvalvrij Friesland

Friesland wil in 2025 dé trendzetter zijn van een afvalvrije maatschappij. Iets wat met een duur (en hip!) woord circulair genoemd wordt. Een geweldig streven! Wij zijn dan ook trots dat wij hier ons duurzame steentje aan bij mogen dragen met de branding en het webdesign van Wij Kopen Circulair.

Kun je circulair kopen dan? We geven toe: het woord zelf aanschaffen is wat lastig. Circulair inkopen duidt op het binnenhalen van producten en diensten die een afvalvrije maatschappij mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan louter gerecycled steen en andere grondstoffen voor het bouwen van een mooie brug. Met Wij Kopen Circulair, een initiatief van onder andere Circulair Friesland en Innovatiepact Fryslân, wordt letterlijk in kaart gebracht welke organisaties in onze provincie al met dit soort mooie initiatieven in de weer zijn. Op deze manier is te zien hoe ver Friesland op dit moment al voorloopt op het gebied van circulaire innovaties én bedrijven inspireren tot de mogelijkheden.

Wij zijn stiekem ook best trots op onze betrokkenheid bij dit project. Zo trots zelfs, dat we nog even een extra stapje verder gingen toen Innovatiepact Fryslân ons om een nieuwe website vroeg. Want wat is nu een volledig nieuw project zonder een duidelijke positionering? Een constatering die zij volledig begrepen. We ontwierpen een treffend logo en brouwden daar een professionele branding én bijpassende huisstijl omheen.

Met succes: op het moment van schrijven hebben al negentien bedrijven hun initiatieven gedeeld. Zo heeft Veiligheidsregio Fryslân circulaire brandweerkazernes laten bouwen en is een van de schoolgebouwen van de ROC Friese Poort zo gerecycled als technisch mogelijk. Dus hup, hup: geef je project door en help Friesland naar de top van de circulaire maatschappij!

Bekijk de website

Met deze 6 tips bereik je senioren

Waar we het in onze vorige blog hadden over jongeren, gaat deze blog een hele andere kant op: het bereiken van senioren! Om even wat recente feiten over deze doelgroep te benoemen: Ze hebben relatief gezien veel tijd, rijden meer kilometers met de auto, kopen steeds vaker online dingen en maken steeds meer gebruik van social media. Als je je dan ook nog eens bedenkt dat een huishouden met één 65+er een gemiddeld vermogen heeft van 245 duizend euro (!!)  (bron) kan je er toch echt niet omheen dat dit een goede doelgroep is om jouw marketing op te focussen. Heb jij een product of dienst geschikt voor ouderen of ben jij van plan dit gaan ontwikkelen? Lucky you! Met deze 6 tips bereik je senioren het beste.

Lees verder “Met deze 6 tips bereik je senioren

Zo bereik je de doelgroep jongeren

Maar liefst 12% van de gehele Nederlandse bevolking bestaat uit jongeren. Dat is een flinke doelgroep om je marketing op af te stemmen maar ook een best lastige. Het brein van jongeren wordt constant geprikkeld door een doorlopende stroom aan informatie, jij als bedrijf moet daar maar eens tussen zien te komen. Hulp is echter nabij: lees in deze blog hoe jij kan shinen tussen die digitale prikkels, welke trends er spelen onder jongeren en wat je als bedrijf moet doen om deze doelgroep omver te blazen.

Lees verder “Zo bereik je de doelgroep jongeren

, ,

Maak in 10 stappen je tekst SEO-proof

seo-proof-web-tekst

Waar we in onze vorige blogpost ingingen op het algemene proces van het schrijven van teksten, duiken we nu dieper in het schrijven van online teksten, oftewel een goede SEO-tekst. We gaan in op de voorbereidingen die je moet treffen voor je gaat schijven, hoe je te werk gaat met je tekst en hoe je vervolgens alle puntjes op de ï van jouw SEO-tekst zet. Met behulp van deze 10 stappen is jouw websitetekst helemaal SEO-proof!

Lees verder “Maak in 10 stappen je tekst SEO-proof